Našim zpěvákům se podařilo porazit dvacítku škol z Frýdecko-Místecka

V podvečer ve středu 24. dubna se v Rytířském sále frýdeckého zámku konal již v pořadí třináctý koncert vítězů pěvecké soutěže Loutnička, kterou pořádala místecká „osmička“.  Naše škola národního umělce Petra Bezruče se umístila ve čtyřech z pěti kategorií na medailových pozicích.

Na slavnostním koncertě nás reprezentovaly vítězka první kategorie Beatka Povalová, bronzová ve druhé kategorii Anitka Štenclová, ve třetí kategorii celkově druhá Julie Hanzlíková a v kategorii páté, nejvyšší, třetí Monika Marušníková.

Pěvecké výkony našich děvčat byly skvělé. Doprovázela je cimbálová muzika Baronky, která lidovým písním dodala ten správný šmrnc.

Z publika jsme společně s Miriam Doležalovou zpěvačkám držely palce, a přiznám se, že ukáply i slzy nadšení a dojetí nad výkony našich svěřenkyň.

Těší nás, že děvčata přišel podpořit i ředitel naší školy Zbyněk Šostý.

Na závěr koncertu nás všechny čekalo velké překvapení. Naše škola zvítězila mezi celkem jednadvaceti školami v počtu umístění v soutěži. Vážíme si ocenění a především smekáme před výkony všech našich žáků, kteří se do soutěže zapojili. Je potřeba si stále připomínat, že lidová písnička do našich životů patří. Že je potřeba zpívat, radovat se a především spojit své síly.

Chtěla bych poděkovat všem soutěžícím za jejich nadšení a „pevné nervy“, které jim pomohly překonat trému, za to, že vzaly v potaz všechny naše dobře míněné rady a vydržely v plném nasazení před plným sálem až do konce svého vystoupení. Děkuji také Miriam Doležalové a kolegyním Hance Hladíkové a Terezce Tesarčíkové z druhého stupně za skvělou spolupráci.    Renata Spustová