Březnová školní družina

Měsíc březen nám přinesl spoustu nových činností a zajímavostí.

Karnevalovou sezónu ukončila 2.C a přivítali jsme do družinových prostor jaro.

Děti z prvních tříd si zkoušely různé výtvarné techniky, ale mají i novou zkušenost s dřevem a dřevěnými výrobky v rámci projektu OP JAK „jednička pro budoucnost IV“. Práci se dřevem děti zvládly hravě a jejich vysoké dubajské věže zdobily vilku pár dní. Navštívili jsme také neziskovou organizaci Kafira ve Frýdku-Místku, která si pro nás připravila velmi poučný program v rámci projektu OP JAK „jednička pro budoucnost IV“. Díky této osvětě si mohly děti vyzkoušet i různé pomůcky pro nevidomé.

Třetí třídy doputovaly do světadílu Afrika. Vyzkoušely si napsat své jméno hyeroglyfy. Ve skupinách se zamyslely, co dělá šťastným nás a co potřebují ke štěstí africké děti. Výsledkem debaty bylo zamyšlení nad hospodařením a přístupu pitné vody. Africké recepty byly překvapením, např. pomeranč a ředkvičky se skořicí nebo falafelové burgery. Následoval týden „Člověk toho dokáže více, než si myslí“, který byl realizován v rámci projektu OP JAK „jednička pro budoucnost IV“. Překonaly také rekord na naší škole – 78 plyšových medvědů na jednom místě. Gratulujeme!

V ranní družině na vilce děti měly napilno. Jeden týden policejní stanice, druhý týden divadelní kroužek až jsme se dostali ke hře na školu. Vše měly a mají chytře promyšlené a ve své režii. Co bude příště? Bludiště?