„Budu školákem“ a sedm trpaslíků

Závěrečné setkání budoucích předškoláků proběhlo přesně po třech týdnech dne 13. března. Tentokrát se neslo v duchu pohádky Sněhurka a sedm trpaslíků a do školy zavítalo takřka 60 natěšených „malých trpaslíků“.

Postupně děti procházely čtyři centra aktivit. Seznámily se s Ozoboty, kteří jim pomohli najít ztracené trpaslíky, a vytvořily si malé trpaslíky s barevnou čepičkou. Chybět nesměla ani matematika, ve které postavy z pohádky ukázaly dětem čísla od jedné do pěti. V posledním centru se děti seznámily s prvními písmeny.

A co dělali rodiče, když děti takto pilně pracovaly? Pro rodiče byly připraveny informace ohledně zápisu do první třídy, žádosti o přijetí, o přihlášce do školní družiny, ale také o písmu Comenia Script, kterým se v naší škole učíme psát. V neposlední řadě také zájemce čekala prohlídka budovy školy.

Tímto posledním setkáním s předškoláky však stále nekončíme. Ve dnech 15. a 16. dubna proběhne zápis do prvních tříd, a proto nezapomeňte na online rezervaci, která bude spuštěna od 18. března do 14. dubna.

Těšíme se na Vás.