„Budu školákem“ podruhé a rozhodně ne naposled

Přesně po třech týdnech proběhlo ve středu 21. února na naší škole druhé setkání předškoláků, rodičů a pedagogů v rámci projektu „Budu školákem“.

Děti čekala čtyři centra aktivit, které spojovala pohádka O veliké řepě. A tak si holky a kluci v centru čtení nejen přečetli pohádku O veliké řepě a procvičili si posloupnost děje, ale vytvořili si i „ilustraci“ k této pohádce pomocí skutečné červené řepy. The Enormous turnip nesměla chybět ani v centru angličtiny, kde si malí šikulové obohatili svou slovní zásobu o pár anglických výrazů. Nezahálely ani malé robotické včelky, v centru práce s „Bee-Boty“. Díky naprogramování malými předškoláky, se podařilo „Bee-Botům řepu vytáhnout. V centru matematiky děti rozvíjely prostorovou představivost prostřednictvím staveb z krychlových kostek. Malí stavitelé stavěli „hromádky hlíny“ podle plánu a na závěr si vyzkoušeli domino.

A protože o děti bylo postaráno, tak si rodiče mohli v klidu vyslechnout informace ke vzdělávacímu projektu Začít spolu, k činnosti školní družiny, odkladu školní docházky a získat odpovědi na své otázky.

V pohádkách se sice říká: „Zazvonil zvonec a pohádky je konec.“ Ale na naší škole to tak úplně neplatí. Pokud se vám u nás líbilo, nebo byste se chtěli k nám podívat, tak neváhejte a přijďte. Další setkání je naplánováno na 13. března.

Těšíme se na vás.