Lednová školní družina

A je tady mrazivý leden, měsíc červených nosů a tváří. Prvními dny se družina rozezněla diskuzemi o Vánocích, dárcích a o kilogramech snězeného cukroví. Spolu s Třemi králi jsme se pomalinku s vánoční náladou rozloučili.

Leden nás překvapil různým počasím, ale i sněhové nadílky jsme si stihli užít. Celý měsíc jsme stavěli, vyráběli a dokonce jsme navštívili i místní kino Vlast. Viděli jsme pohádku Trollové 3 a pohádku Přání, která nám ukázala, že i vyslovená letošní předsevzetí si můžeme splnit.

Naši třeťáci zahájili nový rok tradicemi z celého světa až zakotvili v Severní Americe. V Kanadě to byl hokej, rock and roll a casino. Zatoulali se i na „divoký západ“ a děti si vyzkoušely uzlování. V Mexiku rozeznávaly aztécké symboly, vyzkoušely si kloboukový tanec a poznávaly kohoutí zápasy. Konec měsíce patřil „HUDBĚ – jazyk, kterému rozumí celý svět“. Děti si vyrobily hudební nástroje a nejen to. Dokonce si i v kapele zahrály. Rytmus, hudební žánry a druhy nástrojů to nás baví. Týden hudby byl realizován v rámci projektu OP JAK „jednička pro budoucnost IV“.

Co nás čeká v dalším měsíci kromě jarních prázdnin? Nechte se překvapit!