Konferenční finále basketbalu Jr. NBA league v Ostravě

V úterý 28. 11. se náš basketbalový tým vydal na pokračování turnaje Jr. NBA league do nedaleké Ostravy. Věděli jsme, že nám stačí vyhrát pouze dva zápasy a vysněné finále v Praze může být naše. Tento hrací den se odehrával ve dvou halách. V Trojhalí a v ostravské basketbalové hale Tatran.

První zápas jsme hráli v Trojhalí a to s 6. ZŠ z Frýdku-Místku. Zápas to nebyl vůbec jednoduchý. Dobrou polovinu zápasu trvalo našim basketbalistům, než se rozehráli. Druhá polovina zápasu už byla převážně jen naše a získali jsme zasloužené vítězství 58:36.

Po přemístění do haly Tatran jsme již věděli, že dalším našim soupeřem bude ZŠ Ostrava, Matiční. Dvě čtvrtiny zápasu ovládli domácí basketbalisté z Ostravy. Druhá polovina zápasu ale patřila nám. Takovou bojovnost člověk jen tak nevidí! Dohnali jsme více než desetibodovou ztrátu. Šest sekund před koncem byl stav na světelné tabuli 51:51. Atmosféra byla velmi napjatá. Na obou stranách spoluhráči povzbuzovali, křičeli, někteří se raději ani nedívali. V posledních vteřinách si bohužel ZŠ Matiční vybojovala trestný hod a tím rozhodla o jejich výhře 53:51. Náš sen o finále v Praze se rozplynul. V našem týmu byl v tu chvíli jen smutek, slzy a zklamání. Společně se ZŠ Opava jsme ale skončili na krásném děleném 3. místě.

Všechny tyto chvíle jsou pro naše sportovce velké zkušenosti. Ve sportu jsou vždy vítězové a poražení.

Chtěla bych velice pochválit všechny naše baskeťačky a baskeťáky, kteří byli součástí tohoto boje. Tak jako vždy píšu: „Opět to byla neskutečná podívaná!“

Nejlepší z nejlepších: Delongová Viktorie 5. A, Stýskalová Zuzana 5. B, Rajsová Sofie 5. B, Novosadová Nela 5. B, Janíková Nicol 5. C, Šebestová Kristýna 6. B, Valičková Markéta 6. B, Gáliková Adriana 6. B, Onderová Pavlína 6. B, Rochlová Sára 6. C, Výtisk Samuel 4. A, Pšenčík Dominik 4. C, Lotko Jan 5. A, Furmánek Tomáš 5. C, Axmann Michal 6. B, Voroniuk Mykhailo 6. B, Szullo Lukáš 6. C.