Den jazyků 2023

V úterý 26. 9. 2023 se žáci 9. ročníku zúčastnili soutěže u příležitosti Evropského dne jazyků. Bylo to odpoledne plné her a kvízů, kdy si všichni deváťáci mohli na 10 stanovištích ověřit své jazykové dovednosti a všeobecné znalosti z češtiny, ruštiny, němčiny, angličtiny a dokonce francouzštiny.

Spolupracovali ve skupinách na různorodých úkolech: v českém jazyce poznávali literární díla, luštili ruské křížovky, otestovali si své znalosti o německy mluvících zemích, seznámili se s indickou angličtinou, hráli si se slovy a zkoušeli jazykolamy, zahráli si interaktivní pexeso a seznámili se s receptem na francouzskou čokoládovou pěnu, kterou měli možnost i ochutnat.

A tady jsou výsledky:

Nejlépe si vedla skupina A z 9. A+C (73 bodů): Dominik Herda, Zina Javorová, Emma Kurečková, Nicol Střížová, Laura Menšíková, Claudia Marešová a Natálie Vaďurová.

  1. místo získala skupina I z 9. C (72 bodů): David Žídek, Tadeáš Menšík, Tomáš Škapa, David Dorociak, Ema Janošcová a Kateřina Stýskalová.
  2. místo patří skupině E z 9. B (65 bodů): Alex Sznapka, Jan Novotný, Jonáš Hořava, Maxim Vaculík, Mořic Hruban, Adam Odstrčil a Adam Sikora.

Další umístění: 4. – sk. G (63b.), 5. – sk. D (61b.), 6. – sk. H (59b.), 7. – sk. J (58b.), 8. – sk. C (57b.), 9. – sk. B (53b.), 10. – sk. F (48b.)

Blahopřejeme!