Na vernisáži výstavy Laskavost předaly děti zástupcům Adry 220 balíčků pro opuštěné lidi

„Buďte laskaví vždy, když je to možné… Vždy je to možné…“ Slova tibetského duchovního vůdce Dalajlámy uvedla páteční vernisáž výstavy Laskavost, kterou naše základní škola pořádala ve spolupráci s humanitární společností ADRA.  

V galerii Pod Sovou mohli návštěvníci výstavy vidět obrázky dětí naší školy, v nichž se prolíná právě téma laskavosti, pomoci druhým a také emocionální souznění lidí v adventním období.

Zástupkyně ředitele pro první stupeň Antonie Landová zahájila vernisáž a přivítala i hosty ze společnosti Adra, kteří si převzali od dětí naší školy dvě stě dvacet laskavých balíčků určených opuštěným lidem. V balíčcích, které připravil žákovský parlament, najdou obdarovaní potraviny, čaj, kávu, čokoládu – zkrátka dobroty, které potěší nejen chuťové buňky, ale především jejich mysl. Do akce se zapojilo mnoho dětí z naší školy. Patří jim poděkování za podporu potřebným lidem, za myšlenku na druhé a za aktivní pomoc.

Výstavu společně se sbírkou balíčků připravily Pavla Warzechová a Pavla Valková.

Vítězkami výtvarné soutěže se staly Laura Vrublová z 5. B a Laura Szüllö ze 7. C.

Program vernisáže doplnilo kytarové sólo Tobiáše Korče a vystoupení dětského pěveckého sboru Podsováček s muzičkou žáků a učitelů naší školy.

S pomocí není nikdy možné váhat. Pomáhat potřebným je součástí lidské přirozenosti. Skončeme tedy opět slovy tibetského vůdce: „Můžeš-li pomoci, tak pomoz…“ A věřme, že s každou, i tou nejmenší pomocí bude svět o trošku lepší.                                                                               Renata Spustová