Při Podsováčku vzniká malá muzička

„Hudba a rytmus nacházejí cestu k nejskrytějším místům duše,“ vyslovil před tisíciletími moudrou myšlenku filozof Platón. Hudba a zpěv náš život obohacují, dovolím si dodat. Rozvíjejí myšlení, při společném zpívání a hraní vedou lidi ke spolupráci, k naslouchání a samotný zpěv, to jsou přímo esence nádherných emocí, které člověka posilují. Lidé, kteří spolu zpívají a hrají, se přece na sebe nemohou zlobit. Stačí jim pohled, mrknutí oka, aby si rozuměli, a rozumějí si tak často i beze slov.

V letošním roce jsme začali na naší Jedničce s uvolněním epidemiologických opatření zase zpívat a oživili jsme činnost dětského souboru Podsováček. Aby se souboru lépe zpívalo, rozhodli jsme se vytvořit i malou dětskou muzičku s podporou nás dospělých. A tak kromě houslových doprovodů a kláves s námi vystupují dva hráči na violoncello a dva flétnisté. V příštím školním roce uvítáme rádi mezi námi i další zájemce o společné hraní, a to jak z řad našich žáků, tak i z pedagogického sboru.

Velké poděkování patří vedení školy za zakoupení nového stage piana Yamaha, které našemu souboru rozšíří možnosti veřejného vystupování a posílí i samotný nácvik nových programů.                                                                    Renata Spustová