Osmáci ochutnali evropské speciality vlastní výroby

Ve čtvrtek 24. 2. v rámci volitelného předmětu Letem světem i staletími završili žáci 8. ročníku poznávání zvyků a tradic vybraných evropských zemí přípravou tradičních pokrmů.

Ve školní kuchyňce během dvou hodin vznikla pod rukama šikovných kuchařů bohatá hostina, u které jsme v příjemné atmosféře společně poseděli a postupně ochutnali dobroty, které jejich tvůrci doplnili svými recepty a zajímavostmi o vybraném státě. Podávala se jídla smažená i pečená, slaná i sladká. Ochutnali jsme pravý vídeňský řízek, řecké souvlaki se salátem tzatziki, holandské řízečky, španělskou paellu, slovenskou parenici, španělské churros, srbský burek a spoustu dalších specialit. Vše jsme zapíjeli pravým anglickým čajem. Sladkou tečkou bylo italské tiramisu. Bylo to moc příjemné, zábavné i poučné  odpoledne.