“Budu školákem,” řekly si děti z mateřinek a udeřily do bubnů

“Bubny v zimě? To musí být omyl, pomysleli jste si možná, když jste šli kolem naší školy v úterý 18. ledna odpoledne. Slyšeli jste však dobře. Malí předškoláci se totiž právě účastnili aktivit v rámci projektu Budu školákem,” popsala netradiční atmosféru setkání dětí a rodičů s budoucími vyučujícími hudebnice Miriam Doležalová, která bubnování připravila společně s Irenou Turkovou.  

Ve třídách pro naše budoucí prvňáky připravily učitelky množství úkolů. Byla to pořádná porce dobrodružství i zábavy. “Kromě již zmíněného bubnování také práce s malými roboty Ozoboty nebo malování na interaktivní tabuli,“ dodala Miriam Doležalová a její kolegyně Iveta Kocourková dále vysvětlila: “Děti prožily i první kontakt s roboty. Osahaly si malé Ozoboty, pouštěly je po dráze a pomáhaly tučňákovi najít to, co opravdu potřebuje.” Že se tučňáci nedostali k automobilu nebo květině, vůbec nevadilo, ty přece k životu nepotřebují. Ale měli jste vidět radost dětí, když si tučňák prostřednictvím Ozobota našel svou rybičku, vajíčko nebo vločku. To malý robot dokonce i tančil.  

Další podivuhodné příhody dvou myšáků a veliké závěrečné překvapení prožili malí návštěvníci s Jitkou Hanákovou na interaktivní tabuli. Na vlastní kůži zjistili, že škola je vlastně zábava a hra a že je i baví. 

Všichni se na další setkání s předškoláky moc těšíme!