Na poslední společný den ve škole vzpomínáme s úsměvem

Úterý je ve druhé bé třídě v naší základní škole projektovým dnem. Protože jsme tušili, že bude na delší dobu posledním, prožili jsme ho opravdu společně, pohromadě, jako jeden tým, a trochu s předstihem jsme oživili dušičkové a halloweenské tradice.

Naší práci v týmu předcházela beseda o období dušiček a o oslavě svátku Halloween v anglicky mluvících zemích. Hodně informací jsme si pamatovali už z loňského školního roku, a tak stačilo mnohdy jen lehce naťuknout a děti se rozpovídaly samy.

Měli jsme před sebou jen dva úkoly. Nikam jsme nespěchali a netlačili jsme se do velkých výkonů, protože nejdůležitější bylo užít si čas, kdy jsme spolu, kdy jsou kamarádi pohromadě a pomáhají si. A kamarádi jsme všichni. Společně jsme si vytvořili akvarelový základ pro halloweenský obrázek, nastříhali a nalepili tajemný hrad s duchy. Nesměl chybět ani netopýr. Ke správnému Halloweenu patří i dýně. Sešlo se jich od našich rodičů tolik, že každá dvojice mohla vydlabávat jednu. A naše paní vychovatelka Renáta Míčková měla hromadu práce. Každé dvojici vydlabanou dýni krásně vyřezala. Stačilo jen zapálit svíčky a dušičkovo-halloweenská nálada zaplnila celou naši třídu.

Možná si řeknete, že jsme to dýňování trošku uspěchali. Ale nebylo to tak. Odnesli jsme si s sebou do domácího učení všichni krásnou vzpomínku na jedno příjemné školní dopoledne a především touhu prožít podobné chvíle znovu. A snad i proto se všichni spolu každé ráno rádi setkáváme alespoň v online výuce.                         Renata Spustová