ŠIKULOVÉ na Jedničce

Středa 19. února byla v kalendáři 3. A podtržena tlustou čarou. Díky nabídce jednoho z rodičů bylo pro naši třídu domluveno natáčení výchovně vzdělávacího pořadu ŠIKULOVÉ. Jde o kreativní projekt České televize, kde malí i větší šikulové vyrábějí rozmanité výrobky.

„Byl to trochu stres a adrenalin“, prozradil po natáčení Vojta s Adamem a Šimon doplnil „Trémou mi dokonce cvakaly zuby“.

Veškeré napětí ale opadlo, jakmile se ráno děti přivítaly s desetičlenným filmovým štábem, sympatickými moderátory Janou a Ivem i čtyřnohým psíkem Kubou.

Veselá nálada, humorné poznámky moderátorů obávané napětí uvolnily a děti se pustily do kreativních činností, při kterých se ve čtyřech skupinách vystřídali všichni žáci.

Při tvoření a vyrábění děti zažily na vlastní kůži, jak pracují filmaři – režisér, kameramani, zvukaři, klapka, co vše musí zajistit výtvarnice pořadu, aby vše proběhlo hladce.

„Byla to bezva akce, nejlepší za pololetí a na tento den nezapomenu“, zhodnotil Tobiáš. Nezbývá než souhlasit. ŠIKULOVÉ byli zážitkem nejen pro děti.

Další podrobnosti z natáčení nebudeme prozrazovat. Nechte se překvapit a pusťte si na ČT:D premiéru pořadu 23. dubna.