Projektový den ve Faunaparku

V pátek 22. 11. jsme se s dětmi z 3. oddělení ŠD vydali na projektové odpoledne do Faunaparku. Hned při příchodu nás srdečně přivítala paní Vlasáková se svým psím parťákem Igorem, který byl milým doprovodem po celou dobu naší návštěvy. Nikdo z nás do pátečního odpoledne neviděl psa louskat vlašské ořechy 🙂

Během tří hodin se děti dozvěděly zajímavosti o historii parku a lidech, kteří tehdejší park zřídili a provozovali. Na dobových fotografiích viděly jezírko, zvířata, která zde kdysi dávno pobývala, také si zasoutěžily v poznávání stromů a zvířat, zaházely si „ořechovou košíkovou“, kdy musely vhodit oříšek do veverčího krmítka. Také objímaly krásný strom a získanou energii použily v dílničce k výrobě krmení pro ptáčky ze sušeného ovoce a zrní, a buď si jej vzaly domů, nebo pověsily na místní stromy.

Mnohé děti do Faunaparku přinesly ptačí zob, který během besedy v parku sypaly do již připravených krmítek, kočičí konzervy či sáčky daly do mističek a granule pro kočičky vsypaly do speciálního zásobníku krmiva, který slouží i ježkům. Děkujeme, děti, že myslíte na zvířátka.