NÁVŠTĚVA MAGISTRÁTU NAŠEHO MĚSTA

V centrech aktivit jsme s žáky třetího ročníku odstartovali téma Naše město už v měsíci říjnu. Součástí projektu byla mimo jiné beseda Muzea Beskyd. Ulicemi a stavbami města z pohledu minulosti a současnosti nás provedl pan Polášek. Další vydařenou aktivitou bylo hledání erbů na budovách Zámeckého náměstí ve Frýdku.

Třešinkou na pomyslném dortu však byla exkurze v budově magistrátu. U vstupu do budovy nás vítaly kouzelné vánoční stromečky v květináčích, které si letos zdobí děti z mateřských a základních škol města Frýdek-Místek. Vyšlapat jedny schody, vyšlapat druhé schody … a už nás s úsměvem vítá samotný primátor města pan Petr Korč. Provedl nás svou kanceláří, kde jsme se společně vyfotili. A kdo se mohl posadit do křesla pana primátora? Ten, kdo dokázal popsat a vysvětlit symboly na znaku města Frýdek-Místek. Skvěle se to povedlo Ivanovi z 3. A.

Z kanceláře pana primátora jsme se společně přesunuli do velké zasedací místnosti. Usadili jsme se do křesel a jednání malých zastupitelů města mohlo začít. Pan primátor vysvětloval, jak vše funguje  – co to je rada města, jak pracuje zastupitelstvo. Trpělivě také odpovídal na všetečné dotazy dětí. Potleskem jsme panu primátorovi poděkovali za čas, který nám věnoval. Drobné upomínkové předměty budou žákům návštěvu v této krásné historické budově jistě dlouho připomínat.