V lednu za pec si sednu…

… říká pranostika, ale letos k tomu nebyl důvod, a tak jsme raději vyrazili ven. Leden nám uběhl neuvěřitelně rychle. Na začátku měsíce jsme se na vilkové zahradě v doprovodu paní myslivkyně pokusili o sčítání ptáků na krmítkách, ovšem s našimi upovídanými a aktivními dětmi to šlo velmi těžce :-), tak jsme ptáčkům alespoň nasypali zrní do krmítek. Poté si děti stavěly své vlastní nebo skřítčí příbytky ve křoví.

Měsíc leden byl také soutěživý, konaly se dvě soutěže, jedna byla výtvarná 24. 1., ve které nás reprezentovali Šimonek, Timi, Nelča a Kristýnka, ve druhé soutěži „Citadela“ 29. 1. nás reprezentovali: Viktorka s Alzbětkou, Péťa s Filípkem a Honzík s Vojtou. Dvojice složená z Honzy a Vojty vyhrála 8. místo. Chlapci dostali pěkné odměny, ostatní děti získaly náramek s logem Frýdku-Místku. Všem dětem děkujeme za účast, letos jste si to zkusily a příští rok Vás vyhraje určitě mnohem více 🙂

V pátek 24. 1. k nám opět zavítala paní myslivkyně. Tentokrát jsme uzavřeli tematickou část o pernaté zvěři, děti si pomalovaly a stloukly vlastní budku pro divoké kachny. Momentálně ji máme ve třídě, ale brzy ji dáme na rybník, kde doufáme, že se schová kachna březňačka a vysedí tam vajíčka. Paní myslivkyně vše bude dokumentovat a nás informovat.